Med en sterk oppfordring til helgeliv!

Week-end

magasinet

Vikar for Sissel G

Fortvil ikke!

Vikar for Sissel G Fortvil ikke! Hvordan man redder en date hvor man har klart å drite på seg?
Hei og god helg! Det er et råd som regnes som rådet over alle råd for parterapeuter: Vær ærlig! Når man har driti på draget er det viktig at man er ærlig fra starten, sånn at ikke løgnene bygger seg opp. Man blir i de fleste tilfeller tatt til slutt. Er du ærlig fra starten kan dere jobbe med å komme dere over dette sammen helt fra begynnelsen. Slik kan denne episoden til styrke forholdet ved at dere blir bedre kjent!

Hvordan dumper man en person på en fin måte?
Hei! Så leit å høre at du er i en vrien posisjon. Det er alltid veldig vanskelig å la noen gå, selv om det alltid er gode grunner til å gjøre det. Fint å høre at du ønsker å gjøre dette skånsomt og på best mulig måte for den andre. Det er et råd som regnes som rådet over alle parterapeuter: Vær ærlig. Hvis du klarer å være helt ærlig og hvordan dette føles og hvorfor du ikke ønsker å fortsette relasjonen tror jeg at det er den beste måten å gjøre dette på. Lykke til!

Hva kvalifiserer en til å være kjærlighetsguru?
Hei! Som vikar for Sissel Gran vil jeg nok si at veien til å forstå kjærlighetens mysterier er å lese hennes verker. Selv har jeg lest “Det er slutt. Historier om løsrivelse”, “Hekta på et håp om kjærlighet”, “Kjærlighetens tre porter, Vendepunkter i nye og gamle forhold”, “Kjærlighet i hastighetens tid”, altså alle hennes bøker om kjærlighet. Man får også stor gevinst av å høre gjennom hele “Kjærlighetspoden” som hun har med Catrin Sagen. Hvis man vil spe på med enda mer anbefaler jeg Julie Gottman og John Gottman, Esther Perel, og om man er venstreradikal ville jeg lest “Radicality of love” av Srećko Horvat. Om du kan disse bøkene på rems er du nærmere enn de fleste å rettmessig kunne kalle deg kjærlighetsguru! Lykke til!

Hvorfor er jeg singel?
Halloen! Det er mange grunner til at folk er single. Ofte sier vi parterapeuter at par må være ærlige med hverandre, men noen ganger glemmer vi å være ærlige selv. Her skal jeg være det. Mest sannsynlig er du en lusen person som har for store forventninger til andre og tror for godt om deg selv. Du søker spenning over trygghet, og du tror du er så jævla spesiell. Dette kan man jobbe med sammen med en terapeut, slik at du kan få et realistisk bilde av hva kjærlighet er, åpne deg for andre mennesker, og begynne å se at det finnes en verden der ute av fantastiske mennesker som kan berike livet ditt noe voldsomt, om du lar dem. Lykke til!

Holder du kurs?
Hei! Jeg holder en del nettkurs når Sissel er bortreist. For eksempel skal jeg snart holde datakurs i datakyss for par i avstandsforhold eller særbo. Det er vel egentlig det samme. Påmeldingsfristen er 19. april 2021.

Hvordan får vi dette til å funke da?
Hei sveis! Dette var et stort og omfattende spørsmål. Jeg må igjen gå tilbake til noe som er i relasjon til parterapeutens første bud: Si det som det er! Om dere begge ønsker å være sammen, så kan dere få det til. Det er tidvis vondt og vanskelig å være i et parforhold, men om dere er ærlige om det, klarer å dele sin frykt, tvil og smerte, samtidig som dere er nøye med å være krystallklare på at dere ønsker å få dette til og klarer å unngå giftige konflikter som stikker alt for dypt, så tror både Sissel og jeg at alt er mulig. Go fish!