Med en sterk oppfordring til helgeliv!

Weekenden

Ha godt med egg til weekenden! Nærbutikkene leverer på oppfordring, men ingen egg om man ikke spør :-) Hvor er din lokale nærbutikk? Sjekk weben!

ANNAS GRØNNSAKSMOUSSAKA
Ingredienser

Olivenolje
3-4 poteter
1 aubergine
1 grønn paprika

Til tomatsaus:
Ca. 350g Aromasopp
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 dl rødvin (kan sløyfes eller erstattes med 0.5dl balsamicoeddik og 0.5dl vann)
1 boks hakkede tomater
1-2 ts kanel
Litt honning (1-2 ts)
1 ss frisk persille
1 ss frisk rosmarin

Til hvit saus:
1 ss olivenolje
2 ss mel
2 dl melk
3 ss gresk yoghurt eller annen naturell yoghurt
2 ss creme fraiche
200 g revet ost
Pepper

1. Kutt sopp og stek de i en kjele sammen med hakket løk, finhakket hvitløk, grovhakket rosmarin og persille. La dette steke sammen til soppen har fått farge og løken er myk. Tilsett rødvin og la den fordampe før du tilsetter tomater, kanel og honning. La dette småkoke videre mens du forbereder resten.

2. Varm opp litt olivenolje i en panne. Kutt poteter med skall i skiver og stek disse i oljen til de er gylne på begge sider. Disse legges i bunnen av en ildfast form.
Forvarm ovnen på max (varmluft)

3. Kutt aubergine i skiver, dryss de med litt salt og stek de i panne til begge sider har en gyllen/brun farge. Legg disse i formen over potetene.

4. Kutt paprika og stek disse i ca. 5 min i samme panne som ble brukt til potet og aubergine. Spre paprikabitene over auberginen.

5. Ha 1 ss olje i en kjele, tilsett 2 ss mel og rør rundt med en visp til det blir en jevn masse. Spe med melk på middels varme og rør rundt til sausen blir noe tykkere. Skru ned til lav varme og rør inn yoghurt og creme fraiche. Avslutningsvis rører du inn osten og tilsetter litt pepper etter eget ønske.

6. Hell tomatsausen over grønnsakene i formen og avslutt med hvit saus. S tekes midt i ovnen på 180°C i ca 45 min.

CAMILLAS DANSKE WEEKENDBOLLER
Opskrift på weekendboller (helg-rundstykker)
Ca. 16stk

1/2 pk gjær
8dl vand
1 spisested olie
1tsk salt
1tsk honning
Slumpe havregryn
Hvedemel
Kerner og anden slagser mel
Lidt frø til pynt på toppen

Gæren smuldres i skålen, vandet tilføjes og røres godt rundt. Så tilsættes salt og honning. Røre. Så tilsættes havregryn, kerner og hvedemel til det blir en go klissete deig. Vigtigt at undersøge lidt hvilke forhold i melet man selv bedst kan lide, (dette kan man bruge mange weekender på) Herefter sættes deigen koldt over natten på balkonen el. Lign.

Næste dag:
Forvarm ovnen på max (varmluft)
Deigen fordeles i klumper på et Brett med bagepapir og strøs med frø
Sæt ind bollerne når ovnen er max varm og skru ned på 210 grader
Bages ca 17 min
Lad dem dampe lidt af
Og så er der serveret

KOKT EGG
Kok opp vann i en kjele til det fosskoker.
Ta en skjei og legg et og et egg ned i det kokende vannet med stor varsomhet. Dette er viktig for å unngå at det sprekker (med mindre du har en egghuller).

La eggene koke mens du tar tida.
Skjelvehvite: 4 minutter
Fast kvit, rennende plomme: 6,5 min
Fastere gul: 7-8 min
Hardkokt: 9 minutter
Grønn plomme: 11 minutter

trill trill eggene