Med en sterk oppfordring til helgeliv!

Weekend

magasinet

Hjemme hos flere

Weekendmagasinet tar “Hjemme hos”-reportasjer til nye høyder når vi nå presenterer en hjemme hos-reportasje fra et prominent lebisk par sin solgte leilighet! Klikk på notene og lytt til stemningsmusikk mens du leser.


Vi gikk ned på Trappa seint fredag kveld og hadde ingen tanker om store eventyr da vi satte oss ned inne i “privatstua” som vi kaller hovedrommet. Det ble raskt klart at det var andre til stede i privatstua, og ikke bare en hvem som helst annen, men noen vi synes er ganske stilige. Vi drakk litt før vi nærmet oss, sakte men sikkert, en prat med den stilige. Den stilige var med tre venner, og de satt i fred og gjorde sitt. Det samme gjorde vi, før vi inviterte til et slag biljard. Rundt biljardbordet ble det god stemning, og da Trappa-verten informerte om stengetid ble vi invitert på en hjemme hos-reportasje i den nysolgte leiligheten til den stilige! Vi var ikke vonde å be, og suste opp i en taxi.

Det første som slo oss var at denne leiligheten ser ut som de leilighetene som er på visning. Det gjorde den fordi den nettopp har vært på visning. Det er ingen andre leiligheter som ser ut som de leilighetene som er på visning enn de som er på visning. Sånn er det. Det lå bretta servietter, pinnekjøttkniver i sølv og blomster i vaser rundt omkring. Små, subtile, men virkningsfulle pyntegjenstander som sikrer at leiligheten går over takst. Pinnekjøttknivene i sølv hadde den stilige lånt fra foreldrene sine.

Vi fikk også erfare, på den harde måten, at eiendomsmeglere ikke liker at det er for mange stoler i stua. Dermed måtte vi ned i den lesbiske boden og hente opp stolene som var satt ned dit i anledning visning. Det var en stor opplevelse å se en lesbisk bod. Jeg som skriver denne teksten har faktisk vært i FRI Oslo og Akershus sin bod, og jeg må si at de to bodene hadde litt samme stemning og “look”. Det var stoler der, og noen andre ting som vi ikke husker dessverre, men jeg husker at vi ga noen komplimenter for ting hun hadde. Stolene bar vi opp og hjemme hos-reportasjen kunne fortsette.

Det var litt aldersforskjell blant de som var til stede, og vi som var yngst fikk noen leksjoner i god oppførsel og lure valg. Det var vi veldig glad for og ba om mer. Vi nøyt også godt av at eldre som regel er bedre bemidla; vi fikk øl og vin. Det var ingen musikkanlegg i denne leiligheten, og vi hørte musikk via en mobil i et glass. Det var tre stk som satt i sofaen, tre satt på stol, og en satt i en litt bedre stol. Leiligheten hadde bad, kjøkken, stue og soverom. Vi fikk ikke se soverommet. Kjøkkenet var en smule trangt, men stua var til gjengjeld stor, med spisebord hvor man kunne ha flere gjester. Det var ganske klassisk interiør, eller klassisk til å være nå. Hvite vegger og trefarga parkett. Ikke noe spesielt. Det var muligens et bilde av Frida Kahlo på veggen. Det husker vi heller ikke helt.

Det beste med leiligheten var at vi var i den, og at det var morsomt at den var akkurat som på visning og at den var solgt. Den stilige var glad for salget, og skal flytte inn i en ny og bedre leilighet med sin partner. Partneren var forøvrig ikke hjemme under reportasjen. De hadde ingen garasje og ingen biler. Heller ingen dyr. Det med dyrene var skuffende. De tok det dog igjen i godt humør. Vi dro hjem ganske seint på natta, veldig glade og fornøyde med opplevelsen vi la bak oss.